Ting som skjer i uke 34

Det er mye som skjer i og rundt Oslo-området den kommende uken (20 – 26. August, uke 34) . Her er en liten oversikt over arrangementer som kan være interessant for våre medlemmer eller andre som vil lære mer om asperger syndrom og autisme. Foreningen Spekteret er ikke ansvarlig for innholdet i eksterne arrangement eller nettsider.

Mandag arranger vi høstens første pizzatreff i Oslo. Målgruppen er voksne med asperger syndrom eller andre former for høytfungerende autisme, men du trenger ikke være medlem av foreningen for å bli med. Påmelding og mer informasjon finnes her.

Tirsdag møtes Erna Solberg og Olaug Nilssen på litteraturhuset for å diskutere Nilsens roman «Tung tids tale», som vant Brageprisen tidligere i år og handler om hvordan det er å være mor til en autistisk gutt. Samtalen arrangeres i forbindelse med Riksteatret sin sceneoppsetning av boken som har premiere senere denne uken. Mer info på facebook.

Onsdag får Universitetet i Oslo besøk av den australske autismeeksperten Johanna Rendle-Short som er førsteamanuensis ved Australian National University. Hun skal holde en gjesteforelesning som fokuserer på hvordan barn med Asperger syndrom eller høyt-fungerende autisme kommuniserer med de som er rundt dem. Mer informasjon finnes på UiO sine nettsider.

Torsdag er det generalprøve på Riksteaterets oppsetning av Tung tids tale. Dagen etter er den offisielle premieren. I løpet av høsten skal riksteateret reise rundt i landet og sette opp forestillingen på 50 ulike steder før den til slutt kommer tilbake til Oslo hvor den skal spilles på det Norske Teateret fra og med 26.januar 2019. Les mer om oppsetningen i Dagsavisen sitt intervju med Olaug Nilssen fra tidligere denne uken.

Søndag er det oppstart av turgruppen Medvandrer’n, som drives som et samarbeidsprosjekt mellom Røde Kors Oslo, Mental Helse og Fontenehuset.